top of page

Ota yhteyttä

Team
Sistema Finland 

75640645_10157793435982498_4677448779547
edustuskuva_linkedin.png
Taru profiilikuva.jpeg
Toiminnanjohtaja,
Länsi-Suomen aluekoordinaattori

El Sistema Finland ry'n hallituksen jäsen

Verna Kaunisto-Feodorow

+358 45 312 6645

verna.kaunisto@sistemafinland.fi

Taiteellinen johtaja,
Etelä-Suomen ja Uudenmaan aluekoordinaattori

El Sistema Finland ry'n hallituksen
1. varapuheenjohtaja

Juha Ahvenainen

+358 40 720 8536

etunimi.sukunimi@sistemafinland.fi

Yhdistystyöskentelyn asiantuntija,
Pohjois- ja Itä-Suomen aluekoordinaattori

El Sistema Finland ry'n hallituksen jäsen


Taru Nygård

 

etunimi.sukunimi@sistemafinland.fi

Jarmon kuva.jpg
Tempo-isä ja yhdistyksen perustaja

El Sistema Finland ry'n hallituksen puheenjohtaja

Jarmo Ahvenainen

+358 41 529 4721

etunimi.sukunimi@sistemafinland.fi

Liity mukaan yhdistykseen

Keitä me siis olemme?

Keitä me siis olemme
Wave

VERNA KAUNISTO-FEODOROW

Verna Kaunisto-Feodorow on viulisti, musiikkipedagogi, kulttuuritoimitsija ja tietokirjailija.

Kaunisto opiskeli viulistiksi ensin Tampereen Konservatoriossa, mutta muutti pian ulkomaille. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Lontoon filharmonikoiden konserttimestari Howard Leyton-Brown (Max Rostalin ja Carl Fleschin koulukunta,) Pariisin oopperan supersolisti Maxime Tholance sekä Pariisin konservatorion musiikin professori Jacques Ghesthem.
 

Verna Kaunisto suoritti opintonsa Pariisissa parhain arvosanoin ja on toiminut useassa eurooppalaisessa orkesterissa viulistina. Kaunisto on kuitenkin keskittynyt työurallaan yhdistämään kulttuuritoimintaa ja musiikkikoulutusta sosiaaliseen kestävään kehitykseen ja olennaiseksi osaksi yhteiskuntaa. Näiden pyrkimysten puitteissa Kaunisto on toiminut  Tempo Sistema Finlandin yhdistyksessä vuodesta 2013. Sistema- toiminta on johtanut sittemmin yhteistyöhön mm. ranskalaisen Passeurs d'Arts- yhdistysten akatemisessa johtoryhmässä.Toiminta on tuottanut yhteistyötä myös Gustavo Dudamelin ja Tokyon Olympialaisten kulttuuriohjelman kanssa. Lisäksi Kaunisto-Feodorow on toiminut eurooppalaisen El Sistema Euroopan jäsenenä. Hänen koulutusmenetelmänsä nostettiin vuonna 2019 Pariisissa Ranskan parhaiden uusien musiikkiopetusmenetelmien palkittujen kaartiin (Chambre syndicale des Editeurs de Musique de France, Prix de l´enseignement musical

75640645_10157793435982498_4677448779547

Juha Ahvenainen on toiminut Vantaalla Tempo-orkesterin viulun-ja alttoviulunsoitonopettajana, kapellimestarina ja koordinoijana alusta lähtien vuodesta 2009. Hän on valmistunut vuonna 2005 Lahden ammattikorkeakoulusta (muusikko AMK) pääaineinaan viulu ja alttoviulu, Stadia ammattikorkeakoulusta vuonna 2008 (musiikkipedagogi AMK) ja Metropolia ammattikorkeakoulusta vuonna 2013 (musiikkipedagogi YAMK).

 

 Vuonna 2012 Juha oli mukana perustamassa El Sistema Finland ry:tä,  jonka tavoitteena on tukea ja laajentaa valtakunnallisesti Tempo-orkesteritoimintaa sekä edistää kansainvälistä Sistema-yhteistyötä. Yhdistyksen jäsenenä Juha on kehittänyt verkostoitumista mm. Portugalin, Hollannin ja Ruotsin Sistema-organisaatoiden kanssa sekä ollut mukana perustamassa pohjoismaista Sistema Norden-verkostoa. 

 

Juha on kirjoittanut Tempo-toiminnasta 

 

  • Opinnäytetyön Orkesteri Tempo yhteisöllisenä harrastustoimintana (Metropolia ammattikorkeakoulu 2013):

https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=DD588A023B785909!154&authkey=!ADTVxsZDiHYSTNc

 

  • Artikkelin Tempo-toiminta sosiokulttuurisen innostamisen viitekehyksessä (s.17–29) Metropolia ammattikorkeakoulun julkaisussa Musiikki kuuluu kaikille: Musiikin YAMK muuttuvan musiikkipedagogiikan tiennäyttäjänä (2015):

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/128479/AATOS_18.pdf?sequence=1&isAllowed=y

 

  • Artikkelin El Sistema Finland: Tempo´s 10-year Celebration kansainväliseen Sistema-julkaisuun The World Ensemble (2019):

https://theworldensemble.org/el-sistema-finland-tempos-10-year-celebration/?fbclid=IwAR0C72hxuyyLfKygo83zX9mUrgZU7UYGCBPrielcVN7iYjU4X_YEqHqbY7s

 

  • Menetelmäoppaan Tempo-orkesteri – Yhteissoiton riemua! (2020)

https://lastenkulttuuri.fi/menetelmaopas/tempo-orkesteri-yhteissoiton-riemua/

edustuskuva_linkedin.png
Wave

JUHA AHVENAINEN

Wave

TARU NYGÅRD

 Taru Nygård on musiikkipedagogi ja gradua vaille valmis erityisopettaja. Taru aloitti työskentelyn Tempo-opena Vantaalla vuonna 2012 ja muutettuaan takaisin kotikonnuille Ouluun, muuttokuorman mukana siirtyi pohjoiseen Tempo-toiminnan opit ja innostus toiminnasta. Tällä hetkellä hän toimii kahden koulun Tempo-orkestereiden opena, kapellimestarina ja toiminnan koordinaattorina Oulussa. Tarun erityinen kiinnostuksen kohde on lasten ja nuorten kokonaisvaltaisen kasvun ja kehityksen tukeminen musiikkiharrastuksen avulla.

"Työ Tempo-toiminnassa on mahtavaa, antoisaa ja tarjoaa jatkuvasti uusia haasteita ja mahdollisuuksia itsensä ylittämiseen. Enpä olisi esim. sellonsoitonopettajaksi opiskellessani arvannut, että saan työssäni vielä soittaa ja opettaa niinkin mahtavaa soitinta, kuin kontrabassoa! Parasta Tempo-toiminnassa on kuitenkin nähdä lasten soittamisen ilo ja yhdessä tekemisen meininki, sekä se valtava energia, joka yhteissoitoissa tiivistyy. El Sistema Finland ry:n toiminnassa autan mielelläni kaikkia uusia paikallisia toimijoita Tempo-toiminnan käynnistämisessä ja toiminnan käytäntöihin sekä arkeen liittyvissä kysymyksissä! " 

Taru profiilikuva.jpeg

Jarmo Ahvenainen toimi Helsingin kaupunginorkesterin alttoviulunsoittajana vuosina 1967 – 1989. Vantaan musiikkiopiston orkesteri- ja kamarimusiikin lehtori hän oli vuosina 1989 – 2010.
 

Jarmo Ahvenainen on edistänyt El Sistema- musiikkikasvatusmenetelmän soveltamista suomalaiseen kouluyhteisöön vuodesta 2009 alkaen. El Sistema Finland ry:n puheenjohtajana hän on toiminut yhdistyksen perustamisesta, vuodesta 2012 lähtien.
 

Vantaan kaupunki on palkinnut Jarmo Ahvenaisen vuonna 2010 Kulttuuriseppäpalkinnolla monikulttuurisuuden ja kansainvälisyyden hyväksi tehdystä työstä ja vuonna 2019 Kulttuuripalkinnolla vuoden kulttuuriteosta.

Jarmon kuva.jpg
Wave

JARMO AHVENAINEN

Wave

JANE MANNINEN

Jane Manninen on tapahtuma-alan yrittäjä ja Vantaan monitoiminainen. "AloitinTempo-toiminnassa vuonna 2018 Tempon 10-vuotisjuhlakonsertin tuotannon ja markkinointitehtävien parissa.  Tunsin Jamin (Jarmo Ahvenainen) jo Vantaan musiikkiopisto -ajoiltani - olen soittanut nuorempana oboeta hänen orkesterissaan."

Ennen yrittäjyyttä ja sitä edeltäviä tuottajan tehtäviä Jane toimi 12 vuotta kaupan alalla myynnin ja markkinoinnin parissa. Hän on koulutukseltaan ylioppilas ja merkonomi. Tempo toiminnassa hän hoitaa niin tapahtumien järjestämiseen kuin myyntiin ja markkinointiin liittyviä tehtäviä. Hän myös etsii kumppaneita  Tempon toimintaan!

"Tempo-toiminta on niin valtavan lämmintä ja raikasta! Musiikki ja erityisesti yhdessä soittaminen yhdistää ihmisiä taustasta tai iästä, uskonnosta tai kielestä riippumatta. Musiikilla on myös niin mahtava motivoinnin voima! Nuoret ovat ihan parhaita ja tämä toiminta voi olla heille elämässä käänteentekevää ja äärimmäisen merkityksellistä. Olen iloinen, että saan olla mukana!"

IMG_4685 2.jpg
bottom of page